joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2020

România nu îndeplineşte în totalitate standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane, astfel încât se află pentru al doilea an pe lista de supraveghere a Statelor Unite privind traficul de persoane, arată noul raport al Departamentului de stat al SUA.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a făcut vineri, într-o conferință de presă organizată alături de ministrul Justiției, ministrul de Interne și procurorul general, un apel către parlamentari, cărora le-a cerut să repare modificările legislative din ultimii ani, ce au ajutat infractorii.

Sub fosta guvernare PSD, a declarat ambasadorul, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost reduse, iar bandele de crimă organizată s-au simțit protejate:


Una dintre prioritățile SUA este să pledeze pentru statul de drept. Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere, înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat eforturile de combatere a traficului de persoane.

Sub fostul guvern, eforturile au fost reduse (…) Bandele au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Astăzi ne angajăm într-un nou program de toleranță zero pentru traficul de persoane.

SUA se angajează să ajute autoritățile. Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare! Nu va exista refugiu pentru traficanți. Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!


Mă adresez Parlamentului: Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a prinde infractorii și pentru a recupera prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că traficul de persoane și crima organizată au ajuns la un nivel intolerabil în țara noastră și s-a intensificat anul trecut.

Fosta guvernare a distrus legislația, a paralizat acțiunea parchetelor, a descurajat poliția și a transmis un mesaj interlopilor că își pot face de cap, a adăugat Cătălin Predoiu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: