miercuri

17 aprilie, 2024

5 septembrie, 2019

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, în 2017, la inaugurarea mandatului lui Donalda Trump la Casa Albă

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat, a anunțat joi de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Departamentul de Stat al SUA precizează că măsura împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea se află în penitenciar, unde ispășește condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare, primită la 27 mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecție Socială (DGASPC) Teleorman.


Purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american a anunțat joi că, din cauza implicării în „fapte semnificative de corupție”, fostul președinte al Camerei Deputaților din România, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”, scrie Europa Liberă.

Desemnarea publică a fostului lider PSD ca persona non grata pe teritoriul american s-a făcut potrivit legilor americane pe baza „informațiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privința oficialilor guvernelor străine că sunt implicați în fapte de corupție”.

Legea americană reglementează că secretarul de stat anunță pe canale publice sau private numele unor oficiali, apropiația ai acestora și membri ai familiei lor. Astfel, măsura făcută publică joi îi vizează și pe cei doi copii ai lui Liviu Dragnea – Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.

”Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupției și în sprijinirea statului de drept în România”, se arată în comunicatul oficial al biroului purtătorului de cuvânt al secretarului de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: