miercuri

17 aprilie, 2024

21 februarie, 2024

O primă şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a eventualei comasări se desfăşoară miercuri dimineaţă la Palatul Victoria.

Alături de premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, se află, între alţii, liderii social-democraţi Paul Stănescu, Sorin Grindeanu şi Alfred Simonis.

Din partea liberalilor participă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi prim-vicepreședinții Lucian Bode, Rareş Bogdan și Gheorghe Flutur.


După această primă reuniune, începând cu ora 16.00, partidele convoacă forurile de conducere: Biroul Politic Naţional al PNL şi şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD. Urmează, de la ora 18.00, o nouă ședință de coaliție, apoi, spre seară, la ora 19.00, va fi organizată o conferință de presă în care vor fi anunțate deciziile.

Discuțiile de miercuri din coaliție au fost ”perturbate” de acțiunea de marți seara a ministrului Agriculturii, Florin Barbu (PSD), care l-a demis pe șeful APIA, Ionuț Lupu (PNL). Acesta din urmă sesizase DNA despre firme – în legătură cu familia liderului PSD Paul Stănescu – care operau în Delta Dunării și solicitau subvenții pentru stuf.

În debutul ședinței coaliției, PNL a cerut fie demiterea ministrului Agriculturii, fie repunerea în funcție a șefului APIA.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: