luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iulie, 2016

cristian busoiEuroparlamentarul Cristian Bușoi, unul dintre cei doi foști candidați vremelnici ai PNL la Primăria Capitalei, este noul lider al filialei București- decizia a fost luată luni de către Biroul Politic Național al PNL.

Tot prin decizie BPN, deputatul Adriana Săftoiu este prim-vicepreședintele coordonator al acestei organizații și purtător de cuvânt al partidului, în locul lui Ionuț Stroe.

„Este o decizie care s-a luat astăzi și care încheie o situație de provizorat pentru organizația București. Este o responsabilitate mare, este o muncă foarte grea”, a afirmat Bușoi după reuniunea de partid.


Cristian Bușoi a precizat că la prima ședință a PNL București, care va avea loc cel mai probabil joi, vor fi stabilite atribuțiile prim-vicepreședintelui coordonator al liberalilor din Capitală.

În opinia noului președinte de filială, principalul adversar este PSD, Bușoi afirmând că și-ar dori un dialog cu USB cu privire la o colaborare în consiliile din București.

În PNL se discută în aceste zile conducerea filialelor care au înregistrat rezultate slabe la alegerile locale din 2016, dar sistemul conducerii ”bicefale” adoptat ca măsură de tranziție după fuziunea PNL-PDL ar trebui schimbat la nivelul țării până la sfârșitul verii.

Procesul de unificare se face pe fondul unor vechi rivalități între personalități provenite din ambele tabere, a căror rezolvare se găsește în destule cazuri nu în plan local, ci de ”la centru”.


Copreședintele Vasile Blaga a anunțat luni organizațiile unde procesul este finalizat: BPN al PNL a decis și conducerea unică în alte opt organizații pe lângă București. Astfel, la Bihor președinte unic este Ilie Bolojan, la Bistrița-Năsăud — Robert Sigartău, la Botoșani — Cătălin Flutur, la Brașov — Adrian Veștea, la Iași — Marius Bodea, la Maramureș — Mircea Dolha, la Satu Mare — Ionuț Rus, la Timiș — Nicolae Robu.

Andreea Paul a demisionat din poziția de prim-vicepreședinte

andreea paulZiua de luni a produs și știrea demisiei din funcția de prim-vicepreședinte al PNL a deputatului Andreea Paul, care nu a dorit să facă publice motivele acestui gest.

Pe pagina de Facebook, Andreea Paul scrie:

De astăzi sunt un simplu membru în Partidul National Liberal. Motivele pentru care am renunțat la funcția de prim-vicepreședinte au fost comunicate conducerii partidului. Uneori lucrurile drepte sunt dureroase.

Nu a fost ușor să iau o asemenea hotărâre, dar ea este definitivă și a fost acceptată de partid.
Rămân în partid alături de oamenii și principiile alături de care am desfășurat o activitate de aproape un deceniu. Am fost un lider de partid activ, după cum bine știți. Am ajutat la structurarea programelor economice ale partidului, la campaniile electorale, am promovat idei noi și oameni noi, programe economice pentru tineri, reduceri de taxe și impozite, am activat în apărarea drepturilor femeilor și copiilor.

Atunci când am candidat am luat scor dublu față de media partidului pe țară și am întors un colegiu roșu de 23 de ani până în anul 2012. În anul 2016, în Țara Oașului, scorul PNL a fost de 38%, peste PSD cu cele 33%.

Vreau să rămân la fel de activă, nu pot altfel, sunt un om de acțiune, sunt încă tânără și determinată. Dar mă voi concentra de acum pe activitatea în afara partidului – pe activitatea academică și de consultanță.

Voi rămâne însă ca membră în interiorul partidului și voi da oricând ajutor dacă voi fi solicitată în domeniile mele de expertiză – în științele economice și în ceea ce privește drepturile femeilor.

Poate puțin „din afară” voi vedea politica mai bine, voi vedea mai clar pădurea de copaci și voi remarca mai ușor uscăturile fără de care nu există pădure…
Un pas înapoi face bine la un moment dat oricui.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: