vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 noiembrie, 2020

Lucian Micu (foto), managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, unde 10 pacienți au murit sâmbătă seara în incendiul din secția de Terapie Intensivă, a anunțat luni, printr-un comunicat, că-și va înainta demisia marți dimineața.

Lucian Micu, fost primar al orașului Roman, a fost numit manager al SJU Piatra Neamț pe 28 octombrie. Membru PNL, el a trecut anul acesta la PSD, în speranța că va putea candida la alegerile locale, în pofida unei interdicții impuse după constatarea stării de incompatibilitate.

”Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni.


Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate. Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe.

Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, a spus managerul Lucian Micu, potrivit comunicatului emis luni.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, l-a numit în funcția de manager interimar al Spitalului din Piatra Neamț, după un artificiu legal – Lucian Micu a fost mai întâi angajat pe poziția de consilier juridic, ceea ce i-a permis accesul la funcția de manager.

Spitalul face parte din categoria unităților subordonate administrației locale, respectiv Consiliului Județean Neamț, și a avut opt manageri în ultimele opt luni, doi numiți de ministrul Sănătății, în perioada stării de urgență, iar ceilalți, de către Ionel Arsene, președintele CJ, fost deputat.


Ionel Arsene este politicianul care le-a cerut cu insistență parlamentarilor PSD să elimine din legea referitoare la starea de alertă prevederea prin care Ministerul Sănătății avea dreptul de a înlocui managerii.

Miza o reprezintă posturile – sinecură, dar și contractele ce pot fi dirijate spre firme apropiate partidului care deține controlul politic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: