marți

13 august, 2024

24 ianuarie, 2020

Ministerul Dezvoltării a anunțat alocarea a 645 de milioane de lei (140 de milioane de euro) pentru 157 de noi proiecte de dezvoltarea a Deltei Dunării care au obținut finanțare europeană.

Cele 157 de proiecte care au primit finanțare privesc sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor, sprijinirea eficienței energetice în infrastructurile publice, iluminatul public sau dezvoltarea durabilă a turismului prin diversificarea economiilor locale.

Prin aceste proiecte se vor face investiții în infrastructura turistică de agrement în Jurilovca, Maliuc, Mahmudia, Sfântu Gheorghe, Chilia și Sulina.


„Sunt investiţii în sectorul privat, dar şi investiţii în zona publică ce acoperă inclusiv ceea ce ţine de dezvoltarea turismului. Investiţii care aduc dezvoltare locală pentru comunităţile din teritoriul ITI Delta Dunării”, a declarat Petre Ilie, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, citat de Mediafax.

Investiții Teritoriale Integrate pentru Delta Dunării (ITI Delta Dunării) este un instrument financiar construit special pentru nevoile specifice ale acestui teritoriu.

Mecanismul de Investiții Teritoriale Integrate (ITI) reprezintă un proiect pilot în România prin care s-a încercat atragerea eficientă a fondurilor europene pentru o întreagă regiune, în cazul de față zona Deltei și a Dobrogei.

Pentru ca acest mecanism să poată fi implementat a fost nevoie de crearea Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, care ajută beneficiarii – 5 orașe și 33 de comune din Constanța și Tulcea, și cele două consilii județene – în atragerea fondurilor europene.


Mecanismul de Investiții Teritoriale Integrate pentru Delta Dunării a depus în primul său exercițiu financiar peste 1.700 de proiecte, în valoare totală de aproape 1,5 miliarde de euro, din care au fost contractate aproape 1.000 de proiecte în valoare totală de aproape 900 milioane de euro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România continuă să accelereze consumul – ca factor esențial de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: