joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 mai, 2011

Printre măsurile de consolidare a sustenabilităţii financiare pentru a respecta exigenţele Pactului Euro Plus, Guvernul se angajează ca în următoarele 12 luni să prevadă în legislaţia naţională o regulă numerică pentru deficitul bugetar conformă Tratatului de la Maastricht.

”Introducerea în legislaţia naţională a unei reguli numerice pentru deficitul bugetului general consolidat în conformitate cu Tratatul de la Maastricht” – prevede Planul Naţional de Reformă 2011-2013, trimis de guvern la Comisia Europeană.

Recent, preşedintele Traian Băsescu a invocat posibilitatea introducerii în Legea fundamentală a deficitului maximal de 3% din PIB, prevăzut de criteriile Maastricht.


Alte măsuri de consolidare fiscală

– Continuarea consolidării fiscale având, în vedere pentru anul 2011 un deficit bugetar în termeni cash de 4,4% din PIB (sub 5% în termeni accrual) şi sub 3% din PIB în 2012 în bază accrual.

– Accelerarea procesului de reducere a arieratelor bugetului general consolidat prin restructurarea sectorului de sănătate şi întărirea disciplinei bugetare la nivelul autorităţilor locale prin aplicarea modificărilor recent aprobate ale Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale.

– Implementarea programului pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului;


– Asigurarea predictibilităţii sistemului de învăţământ preuniversitar prin aplicarea principiului ”finanţarea urmează elevul” şi prin ameliorarea formulei de finanţare per elev în învăţământul preuniversitar.

– Definitivarea cadrului legislativ privind domeniul asistenţei sociale cuprinzând prestaţiile şi serviciile sociale.

 

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: