marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2019

Deficitul guvernului britanic crește semnificativ, peste așteptări, odată cu renunțarea treptată la măsurile de austeritate impuse în urma crizei, notează Bloomberg.

Deficitul bugetar din primele cinci luni ale acestui an fiscal a înregistrat o creștere de 28% față de aceeași perioadă din 2018, potrivit datelor publicate marți de biroul de statistică din Marea Britanie.

Deficitul bugetar este prognozat să ajungă la 2,5% din PIB în 2019. Creșterea reflectă reduceri de taxe și creșteri de cheltuieli anunțate anul trecut, guvernul renunțând la o serie de măsuri care au permis reducerea deficitului bugetar de la 10% din PIB în urma crizei la 1,9% din PIB în 2018.


Miliarde de lire au fost alocate în plus Serviciului Național de Sănătate și salariilor din sectorul bugetar, iar cancelarul Sajid Javid (șeful Trezoreriei) a promis creșterea cheltuielilor publice și în 2020, în timp ce Marea Britanie se îndreaptă către posibile alegeri generale pentru a depăși impasul Brexitului.

Datele privind deficitul bugetar includ și impactul creditelor neperformante pentru studii, executivul britanic asumându-și recent faptul că multe dintre ele nu vor fi plătite. Deficitul pentru 2018/2019 este prognozat să ajungă la 41,4 miliarde de lire, cu 17,8 miliarde în plus față de estimările anterioare. Creditele pentru studenți au un impact de 12,4 miliarde de lire, ceea ce restrânge semnificativ spațiul de manevră și pune sub semnul întrebările promisiunile lui Javid privind renunțarea la măsurile de austeritate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deficitul bugetar al Marii Britanii însumează 31,2 miliarde de lire, cu șapte miliarde mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile au consemnat o creștere de doar 2%, reflectând o posibilă încetinire economică pe fondul incertitudinilor legate de Brexit.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: