duminică

21 iulie, 2024

1 noiembrie, 2021

100 de milioane de euro este bugetul alocat pentru finanţarea dezvoltării de activităţi neagricole din cadrul PNDR 2014 – 2020. Sesiunea de primire a proiectelor începe mâine, 2 noiembrie , anunță Agerpres.

„MADR anunţă deschiderea, în perioada 2 noiembrie 2021, ora 9:00 – 1 februarie 2022, ora 16:00, a sesiunii de primire de proiecte pentru finanţare pentru submăsura 6.4 – Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole din cadrul PNDR 2014 – 2020. Suma totală disponibilă pentru investiţii în cadrul acestei sesiuni este de 100 de milioane de euro”, a scris ministrul agriculturii luni, pe pagina sa de Facebook.

Solicitanţii eligibili pentru sprijin sunt micro-întreprinderile şi întreprinderile neagricole mici existente şi nou-înfiinţate, respectiv start-up-urile din spaţiul rural. Totodată, beneficiari eligibili sunt şi fermierii sau membrii unor gospodării agricole autorizaţi cu statut minim pe PFA, care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole în zona rurală, în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro-întreprinderi şi întreprinderi mici. Excepţie fac persoanele fizice neautorizate.


Sprijinul public nerambursabil poate reprezenta 90% sau 70% din totalul cheltuielilor eligibile. Valoarea cheltuielilor eligibile nerambursabile va fi de maximum 200.000 de euro, cu respectarea condiţiilor ajutorului de minimis. Plafonul minim acceptat pentru un proiect finanţat prin această submăsură este de 10.000 de euro, această sumă reprezentând valoarea totală eligibilă a proiectului.

Pentru a beneficia de intensitatea sprijinului de 90%, toate codurile CAEN propuse spre finanţare trebuie să fie aferente unor activităţi de producţie, precizează sursa citată.

Se poate acorda finanţare pentru investiţii noi în unităţile de primire turistică de tipul: parcuri de rulote, camping, bungalou, fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie şi carton, fabricarea produselor chimice, farmaceutice, fabricare produse electrice şi electronice.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: