joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2011

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în mandatul său vor fi orientate din ce în ce mai multe fonduri spre cercetarea aplicativă „producătoare de PIB”.

El a subliniat importanţa alocării fondurilor, mai ales că până în prezent acest lucru s-a făcut „mai mult pe criterii de prietenie şi cumetrii”.

Daniel Funeriu a adăugat că în alocarea fondurilor nu va fi neglijată cercetarea fundamentală întrucât aceasta produce resursa umană de care are nevoie cercetarea aplicativă.


Demnitarul a spus că în câteva zile se va da rezultatul competiţiei de granturi şi idei evaluate cu experţi străini.

„România face parte din grupul ţărilor care încep să conteze din ce în ce mai mult în ceea ce înseamnă cercetarea în fizică şi, în special, în fizica energiilor înalte”.

Potrivit minstrului, participarea României la CERN reprezintă unul dintre cele mai importante elemente din mandatul său şi se află în topul agendei cercetării.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: