Dan Diaconescu s-a prezentat luni dimineață la ora 10,00 la Ministerul Economiei pentru a semna contractul de vânzare a 54,8 din acțiunile Oltchim, partea pe care și-a adjudecat-o în urma licitației de vinerea trecută.
La minister, Diaconescu s-a întâlnit cu reprezentanții OPSPI, pentru a pune la punct ultimele detalii și pentru a semna documentele.
„Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim”, a declarat luni Dan Diaconescu, la ieşirea din Minister.
Diaconescu a mai spus că la discuții au rămas avocații săi, cu scopul de a lămuri neînțelegerile apărute cu privire la contract. Totodată, el a declarat că după ce va cumpăra combinatul, îl va ceda poporului, cel mai probabil pe bursă.
O ofertă fabuloasă
Această ultimă declarație vine, însă, în contradicție cu intenția cu care Dan Diaconescu a participat la licitația de vineri și cu oferta pe care a făcut-o.
Potrivit unui document intrat în posesia Hotnews, oferta lui Dan Diaconescu față de Ministerul Economiei viza nu doar Oltchim, ci și Arpechi, minele de sare care aprovizionează Arpechim, Oil Termninal SA, Societatea de transport a țițeiului Conpet, precum și două termocentrale situate în regiunea Rm. Vâlcea-Pitești. (Descarcă AICI documentul cu oferta lui Dan Diaconescu)
Potrivit planurilor scrise în ofertă, Diaconescu vede creșterea numărului de salariați de la Oltchim la 10.000 și crearea sau păstrarea a încă 20.000 de locuri de muncă în industria conexă.
*
Ziua în care dan Diaconescu avea prevăzut să semneze contractul de preluare a ltchim coincide cu ziua în care are termen în Justiție, în dosarul în care e judecat pentru șantaj.