duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2016

ciolos„Se așteapta aici, în SUA, și le spuneam partenerilor americani că nu e cazul să ne spună cineva asta, că o vrem și noi acasă, să continuăm lupta împotriva corupției și eficientizarea administrației publice”, a declarat miercuri premierul Dacian Cioloș la Ambasada României din Washington.

Declarația a fost făcută după întâlnirile cu vicepreședintele american Joe Biden și cu mai mulți oficiali americani.

„Fără o administrație eficientă nu numai că nu vin investitorii, dar îi fugărim pe cei pe care îi avem. Guvernul a început și o să continue câteva reforme, care sper să fie continuate de următorul guvern”, a mai spus Dacian Cioloș.


Premierul a explicat într-un discurs în fața reprezentanților românilor din SUA că obiectivul principal al vizitei din Statele Unite este acela de a confirma interesul României pentru întărirea cooperarii în cadrul parteneriatului strategic cu SUA. ”Am vrut să dau un imbold și cooperării mai intense pe latura economică, pentru că cea mai bună modalitate de a păstra pacea și stabilitatea e să stimulezi prosperitatea”, a afirmat Dacian Cioloș.

Premierul Dacian Ciloș, aflat în vizită oficială în SUA, a anunțat marți, după întâlnirea pe care a avut-o cu vicepreședintele Joe Biden, că a solicitat ”și am obținut sprijinul SUA și am obținut promisiunea că vom fi susținuți pentru întărirea cooperării la Marea Neagră, cooperare militară la nivel naval” – potrivit unei corespondențe a agenției Agerpres.

Contextul întâlnirii și a declarației premierului Dacian Cioloș este apropiatul summit NATO de la Varșovia, unde România face eforturi de a obține susținerea Alianței pentru protecția și a zonei Mării Negre, după ce aliații sunt pregătiți să asigure protecția părții de Nord a faliei, în speță Polonia și țările baltice.

Premierul are în program miercuri o întâlnire cu Ernest Moniz, Secretarul Energiei, și un dejun de lucru cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: