miercuri

17 aprilie, 2024

27 octombrie, 2019

Dacian Cioloș, președintele PLUS este dispus să își asume o guvernare chiar și în acest moment, dar asta înseamnă să aibă pârghiile necesare inclusiv din partea PNL.

„Nu mă feresc de a asuma responsabilități de guvernare”, a spus Dacian Cioloș, la un eveniment de campanie din Brașov al candidatului la prezidențiale Dan Barna, citat de DIGI24.

„Noi ne pregătim deja de guvernare și ca să fie lucrurile foarte clare o putem asuma de astăzi, de mâine, de oricând. Noi suntem gata de un an de zile să ne asumăm guvernarea și știm ce avem de făcut”, susține fostul premier.


Dacian Cioloș a invocat pârghiile necesare penru asumarea guvernării „de urgență” într-un  moment special.

„Sigur că acuma e un moment special când trebuie asumată o guvernare de urgență, o guvernare tranzitorie. Și să știți că nu ne-am da în lături nici de la asta. Eu unul nu m-aș da în lături să îmi asum o guvernare și acuma, dar asta înseamnă să am pârghiile și să avem pârghiile la Alianța USR-PLUS ca să facem lucru acesta. Și nu s-a pus problema asta. PNL este cel care are în momentul de față cele mai multe voturi în Parlament dintre partidele care și-au asumat moțiunea, dar vreau să fie foarte clar că nu ne-am ferit, nu ne ferim și nu mă feresc de a asuma responsabilități de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș.

Fostul premier recunoaște însă că experiența din anul 2016 a fost una frustrantă.

„Dar o guvernare e o treabă serioasă nu se face cu OUG și cu declarații de la Palatul Victoria. O guvernare se face cu o majoritate în Parlament. Și de asta noi vorbim de alegeri anticipate ca să putem cu adevarat guverna. Pentru că altfel doar gestionezi urgențe. Noi am mai făcut asta în 2016 și am trăit ani de zile după aceea cu frustrarea de a nu fi putut duce la bun sfârșit proiectele pe care le-am început atunci”, a mai spus Cioloș.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: