miercuri

24 iulie, 2024

23 septembrie, 2018

Protecția familiei tradiționale trebuie asigurată prin măsuri economice și nu printr-un referendum inutil. „Problema căsătoriei între un bărbat ți o femeie e deja legiferată”, a declarat fostul premier Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Sibiu.

Dacian Cioloş a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă va merge la referendumul din 6-7 octombrie, pentru redefinirea familiei, fostul premier declarând că nu îi vede utilitatea şi că altele sunt problemele care ar trebui discutate, astfel că nu va participa.

„Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduţi. (…) Problema căsătoriei între un bărbat şi o femeie e deja legiferată. Există deja în Codul Familiei. Acest referendum nu aduce nimic nou din perspectiva aceasta a dreptului unui bărbat de a se căsători cu o femeie şi a dreptului unei femei de a se căsători cu un bărbat”, a spus Dacian Cioloș, citat de Mediafax.


Din punctul de vedere al fostului premier și, probabil, al prezidențiabilului Dacian Cioloș, „protecţia familiei tradiţionale ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale, prin care familiile să fie ajutate, tinerii să fie ajutaţi să se căsătorească, să aibă o locuinţă, să aibă locuri de muncă unde să fie bine plătiţi, să poată să facă copii, pe care să îi poată întreţine”.

„Acestea ar fi măsurile care ar putea proteja şi stimula familia. Acest referendum nu văd ce ar putea aduce în plus, nici dezbaterea, cum e organizată şi politizată. De aceea nici nu vreau să particip la această dezbatere, pentru că ea e politizată din păcate. Nu văd utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduţi”, a spus Dacian Cioloş.

Fostul premier crede că multe partide se poziţionează „ipocrit” de o parte sau alta a familiei tradiţionale, pentru că la mijloc este o masă de alegători.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: