luni

24 iunie, 2024

21 decembrie, 2020

Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş, crede că cel mai probabil preşedintele Klaus Iohannis va chema partidele din coaliţie la consultări pentru a confirma înţelegerea dintre acestea şi, cu acest prilej, va fi confirmat şi prim-ministrul.

Dacian Cioloş a declarat luni, la Digi 24, că după atâtea zile de negociere începe să apară rezultate: “Faţă de cum am început în prima zi, după atâtea zile de negocieri de dimineaţă până seara văd că începe să se sudeze o echipă, să înţelegem mai bine aşteptările celuilalt, limitele celuilalt”.

El consideră că preşedintele Klaus Iohannis va chema partidele la consultări în cursul zilei de marţi pentru a fi confirmată coaliţia.


“Dacă mâine va fi posibil preşedintele ne va invita ca să îi confirmăm ceea ce e deja public şi anume că avem o înţelegere în această coaliţie de guvernare, programul de guvernare va fi gata astăzi, în mod normal se mai fac ultimele ajustări, ieri seara am discutat ultimele detalii la nivel politic, e finalizat deja protocolul de coaliţie. Nu l-am semnat aseară pentru că am rămas până mai târziu să ajustăm ultimele detalii la programul de guvernare. Astăzi colegii sunt în Parlament pentru depunerea jurământului, aşa că îl vom semna astăzi şi foarte probabil mâine preşedintele ne va chema la consultări să confirmăm coaliţia, să confirmăm primul ministru”, a afirmat Cioloş.

Acordul de funcţionare a coaliţiei PNL-USR PLUS-UDMR urmează să fie semnat luni, în jurul orei 19:00, la Parlament.

”Discuţiile din cadrul coaliţiei au continuat şi duminică, acoperind toate detaliile legate de programul de guvernare şi de modul de lucru în coaliţie”, au transmis reprezentanţii coaliţiei.

Potrivit acordului realizat vineri, săptămâna trecută, dintre cele 18 ministere din care este construit proiectul noului guvern, 9 vor reveni PNL, 6 -USR – PLUS și 3 UDMR.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: