sâmbătă

2 martie, 2024

26 octombrie, 2016

dacian-ciolosÎn cazul unora dintre taxele ce vor fi eliminate la propunerea lui Liviu Dragnea, se va ajunge pesste câțiva ani la creșteri de impozite pentru a putea finanța în continuare anumite programe.

„În unele cazuri, eliminând taxele respective înseamnă mai multă presiune pe buget, ceea ce se poate traduce, în câţiva ani, într-o creştere a impozitelor”, a declarat Dacian Cioloș marți.

Ela dat exemplul taxei de mediu, care alimenta programele Rabla și Casa Verde:


Sper în acest sens să înţeleagă toată lumea în România că e uşor să tai taxe şi poate să fie impresionant din punct de vedere electoral. Dar trebuie să te gândeşti şi ce pui în loc.

Nu neapărat ce taxe pui în loc, dar taxa de timbru de mediu care a fost eliminata astăzi, şi noi, Guvernul, am susţinut eliminarea acestei taxe şi înlocuirea cu un alt sistem de taxare, nu pentru ca vrem noi să fim mai răi cu românii şi să-i punem să plătească taxe ci pentru că această taxă de timbru de mediu, în primul rând, suntem de acord, ea trebuie să fie una mai adaptată realităţii de fapt, dar avem nevoie de un astfel de sistem de colectare de fonduri pentru a putea alimenta în continuare Fondul de Mediu, pentru a putea finanţa programul Rabla, pentru a putea finanţa programul Casa Verde (…)

În momentul de faţă, cu eliminarea acestei taxe, practic, eliminăm şi sursa de finanţare pentru Fondul de Mediu pentru anul viitor. Deci asta înseamnă că n-ar mai trebui să avem programul Rabla sau ar trebui să-l alimentăm cu bani de la buget”, a declarat Dacian Cioloș.

De aceea, a spus premierul, se analizează necesitatea contestării la CCR a acestei legi:


O să văd care este analiza ministerelor și o să decidem dacă e cazul sau nu să sesizăm la Curtea Constituțională, nu legea ca atare, anumite elemente din această lege”, a spus Dacian Cioloș.

Camera Deputaților a adoptat, marți, pe articole, proiectul de lege inițiat de liderul PSD Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale.

Deputații nu au fost de acord cu raportul Comisiei de buget — finanțe, care propunea ca taxa radio-tv să rămână în vigoare. Cum numai 39 de deputați au susținut păstrarea acestei taxe, iar restul de 109 prezenți în sală s-au opus, taxa radio-tv va fi eliminată, după votul final asupra proiectului de lege.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: