vineri

23 februarie, 2024

5 februarie, 2019

Alianța USR+PLUS are de gând, atunci când va veni la guvernare, nu numai să elimine modificările „nocive” făcute de actuala putere la legile justiției, ci chiar să propună modificarea Constituției, pentru reechilibrarea puterilor în stat, a declarat liderul PLUS, Dacian Cioloș, la Digi24.

Cele mai importante declarații ale lui Dacian Cioloș:

  • „Noi, când vom ajunge la guvernare, ne vom asigura că greșelile care au fost făcute, modificările nocive care au fost făcute la legile justiției vor fi corectate și vom reveni la o legislație care să asigure independența justiției și mai mult, intenționăm să venim chiar și cu modificări în Constituție care să nu mai permită ministrului justiției să se amestece în problemele justiției sau să intimideze lucrătorii din justiție, din instituțiile din justiție”
  • „Modificările aduse în justiție, din păcate, încep să intimideze lucrători din justiție, procurori, judecători, care ar trebui să fie independenți. Eu îi încurajez să-și păstreze încrederea în continuare, pentru că există forțe politice în România care doresc independența justiției”.
  • „Evident că suntem parte a acestui proces de a susține modificarea Constituției. Intenționăm, de altfel, împreună cu USR, dacă vom avea o majoritate – și sperăm să avem – în Parlament, după alegerile parlamentare, intenționăm să venim cu o reformă constituțională în care să reechilibrăm puterile în stat, în care să depolitizăm sau să ne asigurăm că arbitrii în stat nu sunt politizați sau nu pot să fie sub influența politicului. Sunt câteva lucruri pe care vrem să le prevedem în Constituție, care să asigure un acces mai ușor al unor oameni competenți în politică, deci toate lucrurile acestea o să le vedeți în programul politic pe care îl vom prezenta”.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: