vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2012

Curtea Constituţională de la Karlsruhe a respins, marţi dreptul comisiei restrânse de deputaţi în Bundestag, de a decide măsurile confidenţiale pentru salvarea zonei euro. Comisia la care se referă Curtea e formată din 9 din cei 611 parlamentari şi a fost constituită în octombrie 2010.

Judecătorii Curţii şi-au argumentat decizia prin „tratamentul inechitabil” la care ar fi, astfel supuşi demnitarii care ar trebui să se pronunţe asupra politicii bugetare a ţării. Dealtfel, urtea Constituţională a fost sesizată de doi parlamentari din opoziţie.

Curtea face, totuşi o excepţie privind deciziile comisiei restrânse: dreptul acesteia de a decide cumpărarea pe pieţe a obligaţiunilor suverane, argumentul fiind că această acţiune presupune confidenţialitate, căci ar putea influenţa reacţia pieţelor.


Comisia de 9 parlamentari a fost constituită pentru adoptarea unor decizii rapide şi confidenţiale, ca răspuns la solicitările ţărilor care au nevoie de ajutorul Fondului European de Stabilitate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: