luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iulie, 2012

Revocarea lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase din fruntea ca,erelor parlamentului în sesiune extraordinară, legile privind modificarea legii referendumului și modificarea legii de funcționare a Curții Constituționale, la care se agaudă sesizarea președinției privind ”conflictul juridic dintre parlament și Președinție”. Multe dosare și sesizări pe masa Curții Constituționale, după săptămâna de foc,  în care puterea a modificat legislația astfel încât, vinerea trexcută, parlamentul să-l poată suspenda pe președinte și să organizeze un referendum, rapid.

Curtea Constituţională a României a publicat noua ordine de zi a şedinţelor de judecată de luni şi marţi, printre primele sesizări discutate aflându-se legea de modificare a CCR şi revocările din funcţie a preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase –  potrivit AGERPRES.

Prima sesizare care va fi discutată este cea referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea alin. (1) al art. 27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, formulată de un număr de 67 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal, aceasta fiind urmată de cea privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase din calitatea de preşedinte şi de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.


Pe ordinea de zi se mai află şi cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlament, pe de o parte, şi preşedinte, pe de altă parte, dar şi constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de şef al statului.

De asemenea, lista şedinţei este continuată de sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, formulată de un număr de 71 de deputaţi PDL, sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind cooperarea între Parlament şi guvern în domeniul afacerilor europene, formulată de 26 de senatori PDL şi cea referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului privind revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului, formulată de 58 de deputaţi PDL.

În cazul în care dezbaterea sesizărilor nu va fi finalizată, judecătorii CCR vor continua discuţiile în şedinţa de marţi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: