joi

22 februarie, 2024

28 martie, 2011

Eurodeputatul Adrian Severin şi-a anunţat, luni, demisia din Partidul Social Democrat, după ce liderii centrali ai PSD i-au cerut acest lucru, în urma scandalului creat în jurul amendamentelor depuse în Parlamentul European.

”Nu vă voi lăsa să fiţi plutonul de execuţie al partidului. Nu vă voi lăsa să intraţi într-o dispută internă care să slăbească unitatea partidului nostru într-un moment în care de această unitate este nevoie mai mare decât oricând. Este cazul să fac ceea ce pot eu face pentru a vă scuti şi de un sentiment de vinovăţie, pentru a vă scuti şi de implicarea în dispute care nu-şi au rostul. Înţeleg că asupra partidului sunt presiuni mari, că în acest moment partidul se află implicat într-o bătălie politică dură pentru care are nevoie de totalitatea energiilor sale şi că orice implicare a partidului în bătălii colaterale nu face decât să epuizeze acele energii care sunt necesare în altă parte. Este motivul pentru care vă rog să acceptaţi să mă retrag în mod oficial din Partidul Social Democrat”, a spus Severin, în şedinţa Comitetului Executiv al organizaţiei PSD Bucureşti.

El a susţinut că mai are resurse să sprijine ”lupta comună” a social-democraţilor.


”Aceasta este o demisie statutară, o demisie care nu poate însă să rupă cu nimic legăturile dintre noi. Nimic nu mă poate opri, în afara PSD, a organizaţiei de Bucureşti, să continui să sprijin lupta noastră comună. Am resurse mai mari decât ar bănui unii”, a mai afirmat europarlamentarul.

Demnitarul european a subliniat că va încerca să-şi demonstreze nevinovăţia în Parlamentul European.

”Până când acest lucru se va întâmpla, eu cred că este o datorie sfântă pentru fiecare dintre noi să fim alături de cel care este obiectul unor asemenea nedreptăţi şi agresiuni. Indiferent de context solidaritatea este absolut esenţială”, a le-a mai spus Severin foştilor săi colegi din organizaţia de Bucureşti a PSD.

Adrian Severin nu a demisionat, însă, din funcţia de europarlamentar.


Membrii grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) au aprobat miercurea trecută, în unanimitate, excluderea eurodeputatului Adrian Severin din acest grup al PE, în urma implicării sale în scandalul iscat în jurul depunerii unor amendamente la legislaţia europeană.

Jurnalişti ai publicaţiei britanice Sunday Times au publicat imagini în care patru eurodeputaţi, printre care şi Adrian Severin, ar fi acceptat bani  pentru a depune amendamente la solicitarea ziariştilor care se pretindeau lobby-işti.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: