marți

28 mai, 2024

25 octombrie, 2011

Magistraţii condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau în legătură cu serviciul săvârşită cu intenţie ar urma să nu mai beneficieze de pensie de serviciu, potrivit unui proiect de lege propus de Consiliul Superior al Magistraturii.

Conform proiectului votat marţi de CSM, eliminarea pensiei speciale se va aplica şi magistraţilor sancţionaţi irevocabil cu excluderea din magistratură.

De asemenea, pensia de serviciu încasată de magistraţii în cauză până la condamnarea definitivă sau rămânerea irevocabilă a sancţiunii disciplinare de excludere din magistratură va fi recuperată prin mijloace legale.


Astfel, CSM a decis că este necesară o clarificare legislativă a regimului pensiilor de serviciu, precum şi stabilirea unui regim identic pentru toate categoriile de personal din sistemul justiţiei care beneficiază de pensie de serviciu, nu numai pentru judecători şi procurori.

Mai departe, proiectul va fi înaintat Ministerului Justiţiei, care va declanşa procedurile pentru ca Guvernul să iniţieze un proiect legislativ în acest sens, pe care îl va înainta Parlamentului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: