vineri

1 martie, 2024

17 martie, 2016

antena 3Consiliul Superior al Magistraturii acuză Antena 3 că a depășit depăşit limitele libertăţii de exprimare şi ale dreptului la informare, și a afectat reputația profesională a Laurei Codruța Kovesi, atunci când a manipulat o declarație mai veche a acesteia și a titrat “Kovesi dă dreptate Antenei 3”.

Incidentul s-a petrecut după ce inspectorii ANAF le-au înmânat reprezentanților posturilor din grupul Intact notificările de evacuare a spațiilor intrate în proprietatea statului ca urmare a sentinței din dosarul ICA.

Pe 18 februarie, Antena 3 a citat în mod deformat o declarație dată de procurorul – șef al DNA pe 10 august 2014, la “Adevărul live”.


Despre modul în care a citat Antena 3 acel fragment, CSM spune: “S-a constatat că aspectele prezentate în cadrul emisiunii au fost rupte din contextul interviului menţionat şi, într-o succesiune aparent logică şi etapizată, a fost schimbat sensul ideilor exprimate iniţial de doamna procuror”.

Emisiunea, mai spune raportul Inspecției Judiciare care a fost aprobat joi de CSM, “a avut un pronunţat caracter manipulativ, în scopul inoculării în rândul opiniei publice a ideii că un înalt reprezentant al sistemului judiciar şi conducător al parchetului care a instrumentat dosarul “ICA” se situează, prin afirmaţiile sale, într-o poziţie concordantă cu opinia postului TV Antena 3 privind modul de executare a hotărârii judecătoreşti definitive dispuse în această cauză penală”.

“Exprimarea unei astfel de concluzii în chiar tema emisiunii s-a urmărit subminarea încrederii publice în corectitudinea analizei făcute de procurorul şef al DNA în cadrul interviului din anul 2014 şi implicit în privinţa activităţii profesionale a procurorului şef al DNA”, mai spune Inspecția Judiciară.

Plenul Consiliului aconcluzionat joi, că “prin modalitatea de lansare în spaţiul public – în mod trunchiat, părtinitor şi manipulativ, a unor afirmaţii exprimate de doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cadrul unui interviu anterior, s-au depăşit limitele libertăţii de exprimare şi ale dreptului la informare, aducându-se atingere reputaţiei profesionale a acesteia”.


Citarea deformată și manipulatorie, cum o caracterizează CSM, pretindea că Laura Codruța Kovesi ar fi spus că acea confiscare a  terenurilor și clădirilor din sentința ICA nu vizează posturile TV care au aparținut lui Dan Voiculescu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: