joi

20 iunie, 2024

26 iulie, 2016

csat iohannisLa Palatul Cotroceni a început ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în care se discută implementarea deciziilor de la summitul NATO și situația din Turcia, unde președintele Recep Tayyip Erdogan a trecut la represalii împotriva magistraților, cadrelor didactice și jurnaliștilor după tentativa eșuată de lovitură de stat a unei facțiuni din armată.

„În cadrul şedinţei se va analiza modul de reflectare a mandatului României în documentele finale ale Summitului NATO din 8-9 iulie şi se vor stabili măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate”, a anunțat zilele trecute Administrația Prezidențială.

“Prin rezultatul summitului, România își consolidează poziția ca stat membru NATO și actor regional care contribuie efectiv și eficient la menținerea securității și stabilității într-o zonă marcată de numeroase riscuri și provocări. Atât din punct de vedere al securității transatlantice, cât și din declarația finală a summitului adoptată astăzi acoperă toate punctele de interes pentru România”, declara șeful statului, Klaus Iohannis, la finalul summitului.


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat la la Varșovia că Alianța va transforma o brigadă românească într-o brigadă internațională pentru a întări prezența NATO în sud-estul Europei și pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianței.

De asemenea, liderii statelor Alianţei Nord-Atlantice au ajuns la un acord privind preluarea de către NATO a comandamentului asupra sistemului antirachetă din Europa, după ce Franţa a primit asigurări că nu va exista un control direct al Washingtonului.

Știrea se va actualiza


Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: