luni

29 aprilie, 2024

17 octombrie, 2019

Cinci producători şi distribuitori de medicamente oferă 22 de miliarde de dolari în numerar și servicii și medicamente în valoare de 28 de miliarde de dolari, pentru închiderea investigaţiilor în care industria farmaceutică este acuzată că a provocat criza opioidelor din Statele Unite.

Pe rolul instanțelor există aproximativ 2.600 de procese deschise de statele și guvernele locale, spitale şi alte entităţi care vor să-i tragă la răspundere producătorii de medicamente şi distribuitorii, pentru cazurile de abuz de opioide.

Din despăgubirile dobândite în justiție vor fi acoperite costurile serviciilor din comunităţile lor.


Surse citate de presa americană avertizează că nu există nicio garanţie că se va ajunge la un acord, iar negocierile continuă. Nu se știe câți dintre avocaţii petenților locali acceptă propunerea negociată de state.

Distribuitorii McKesson, AmerisourceBergen şi Cardinal Health s-au oferit să plătească 18 miliarde de dolari în numerar, în 18 ani, în timp ce producătorul de medicamente Johnson & Johnson va plătit 4 miliarde de dolari, tot în numerar.

Oferta a fost făcută miercuri, ziua în care era programată începerea primului proces, cu rol de precedent, din cele peste 2.000 deschise.

Acțiunile McKesson, AmerisourceBergen și Cardinal au urcat miercuri cu 6%, după deschiderea bursei, potrivit CBS News , posibilitatea ajungerii la un acord punând capăt reticenței investitorilor care ținteau acțiuni ale acestor giganți pharma.


De asemenea, Teva Pharmaceutical Industries oferă medicamente în valoare de 15 miliarde de dolari şi servicii de distribuiţie de ordinul miliardelor de dolari.

Alți cinci producători de medicamente, inclusiv Purdue Pharma, au încheiat deja astfel de acorduri sau și-au declarat falimentul, pentru a scăpa de procese.

Negocierile sunt conduse de procurorii generali din Texas, Tennessee, Carolina de Nord şi  Pennsylvania.

Într-un comunicat publicat miercuri seara, principalii avocaţi ai oraşelor şi ţinuturilor care au procese federale, au afirmat că informaţiile din presă potrivit cărora susţin în principiu propunerea de acord este incorectă.

”Aşteptăm forma finală a acordului, astfel încât să putem să lucrăm împreună cu cele 2.600 de comunităţi pe care le reprezentăm, pentru a stabili cea mai bună cale de urmat”, au afirmat aceştia.

Opioidele, eliberate pe bază de rețetă sau ilegale, au provocat moartea a peste 400.000 de persoane în Statele Unite, după 2000.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: