Criza diplomatică dintre China şi Canada s-a încheiat
miercuri

27 octombrie, 2021

Criza diplomatică dintre China şi Canada s-a încheiat după eliberarea şefei Huawei

25 septembrie, 2021

Criza diplomatică dintre China şi Canada, survenită după ce cea dintâi a deţinut doi cetăţeni canadieni drept răspuns la arestarea directoarei financiare a Huawei de către cea din urmă, s-a încheiat, transmite presa internaţională.

Canadienii Michael Kovrig şi Michael Spavor, deţinuţi în China de la sfârşitul anului 2018 şi eliberaţi vineri, au ajuns sâmbătă dimineaţă în Canada, unde au fost întâmpinaţi de premierul Justin Trudeau, potrivit BBC.

Meng Wanzhou, care s-a aflat în arest la domiciliu în Canada de aproape trei ani, a zburat la rândul său vineri seara spre China, imediat după ce a fost eliberată în baza unui acord cu SUA.


Fostul diplomat Michael Kovrig şi omul de afaceri Michael Spavor au fost reţinuţi în decembrie 2018 sub acuzaţia de spionaj, la scurt timp după ce poliţia din Vancouver a arestat-o pe directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, în baza unui mandat al SUA. Acest incident a provocat o criză diplomatică fără precedent în relaţia dintre Ottawa şi Beijing.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cei doi bărbaţi au aterizat în Calgary, în vestul ţării. Ei au ajuns pe teritoriul canadian cu un avion al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, care a aterizat când încă era întuneric.

„Aceşti doi bărbaţi au trăit timp de peste 1.000 de zile o încercare îngrozitoare. Au dat dovadă de hotărâre, graţie, rezistenţă în fiecare etapă şi sunt o inspiraţie pentru noi toţi”, a declarat Justin Trudeau.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr