sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 ianuarie, 2012

„Se deschide posibilitatea tuturor tipurilor de ambulanţe să intre în sistem, să fie la acelaşi standard de calitate, pe care îl omologhează ministerul, cel care face acest lucru si astăzi şi cel care stabileşte inclusiv localizarea acestor ambulanţe”, aDeclarat miercuri, la RFI, Cristian Vlădescu, unul din iniţiatorii noii Legi a Sănătăţii, director al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Declaraţia lui Vlădescu vine ca răspuns la demisia de marţi a lui Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Vlădescu mai spune că paragraful referitor la omologarea ambulanţelor care intră în sistem este singura adăuşire la actuala legislaţie a medicinei de urgenţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Avantajul pentru pacienţi e că sunt mai multe ambulanţe în sistem, se poate ajunge mai repede, iar avantajul pentru Ministerul Sănătăţii e că nu-i mai greveaza bugetul de stat de aceste sume”, a adaugat Cristian Vladescu.

Cu o zi înainte, explicânduşi demisia din minister, Raed Arafat a declarat că prevederile noii legi a Sănătăţii vor rupe sistemul de urgenţă, care funcţionează acum integrat, şi că vor muta miza mai mult pe aspectul comercial decât pe grija sistemului faţă de pacient.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: