vineri

20 mai, 2022

Cristian Preda (PDL): Lucrez deja cu MR Ungureanu la platforma dreptei. Blaga: N-ar fi rău ca noua mişcare să se întâlnească cu PDL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iunie, 2012

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, marți, la RFI România, că lucrează de ceva vreme cu Mihai-Răzvan Ungureanu la o platformă care să ”reamenajeze” dreapta. Liderul informal al PDL, Vasile Blaga, a spus că ”n-ar fi rău să se întâlnească” noua platformă cu PDL.

„Eu, personal sunt alături de Răzvan Ungureanu, de la un timp gândim împreună platforma care ar putea să reamenajeze dreapta în general. Evident că din interiorul PDL-ului fac acest lucru şi în general eu sunt disponibil pentru reconstrucţia organizaţiilor PDL. Sper ca asta să nu fie privită ca un gest arogant şi să fiu penalizat pentru că-mi doresc acest lucru!”, a spus Cristian Preda, la RFI.

El a precizat că ”în foarte puţine zile” vor anunţa public ce va însemna viitoarea platformă, care se va constitui ”într-un corp politic nou”.


Eurodeputatul democrat-liberal s-a declarat „convins că PDL va juca un rol important în viitoarea platformă, dacă va şti să intre în forma, în cultura” dreptei.

”N-aş vrea să vedem un PDL care se comportă ca PNŢCD, ar fi dramatic, pentru că deocamdată este singura forţă de Opoziţie”, a mai spus Preda.

Democrat-liberalul a recunoscut înfrângerea partidului său la alegerile locale și a subliniat necesitatea creării unui bloc puternic de dreapta, în perspectiva alegerilor legislative, mai ales în condițiile votului direct, într-un singur tur.

”Acest dezechilibru deja creat prin scorul de la locale şi prin faptul că la guvern se află USL trebuie depăşit, nu putem avea un Parlament monocolor şi nu putem imagina o Putere fără o Opoziţie solidă. Date fiind regulile de joc pe care USL vrea să le impună şi anume un majoritar într-un tur, avem nevoie de un mare bloc de dreapta”, a mai afirmat Cristian Preda.


La rândul său, președintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a fost mai rezervat, dar s-a declarat în favoarea creării platformei de dreapta care să ”se întâlnească” cu PDL.

„Ieri am înțeles că dorește construcția unui partid politic. Îi doresc succes pentru că există foarte multă lume nereprezentată pe partea dreaptă. Dacă se va întâlni cu PDL această construcție, ceea ce eu mi-aș dori, nu ar fi rău”, a spus Blaga, liderul informal al PDL.

Mihai-Răzvan Ungureanu a susținut, luni, că se imune nevoia creării unei platforme de dreapta, având în vedere că la alegerile locale au venit doar jumăate dintre cei cu drept de vot.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Faptul că au votat aproximativ 50% din numărul total al alegătorilor înseamnă că restul de aproximativ 50 de procente nu s-au simţit reprezentaţi de actuala clasă politică. Vorbim despre un vot negativ la adresa clasei politice şi trebuie să ţinem cont că în cei 22 de ani de democraţie marea majoritate a proceselor electorale s-au constituit pe vot negativ, ceea ce înseamnă sancţiune, şi nu susţinere”, a declarat Ungureanu, pentru Mediafax.

La alegerile locale din acest an s-a înregistrat o prezență la vot superioară celei din 2008.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: