duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 august, 2014

Cristian Diaconescu a anunţat joi că-se retrage din cursa pentru Preşedinţia României, iar Fundaţia Mişcarea Populară (FMO) o va susţine pe Elena Udrea, preşedintele PMP, la alegerile din toamnă.

Declaraţia a fost făcută într-o conferinţă de presă în care a avut-o alături pe Elena Udrea, preşedinta PMP.

„Pentru o atitudine politică consecventă este normal și natural să ne subordonăm proiectele. Fundația Mișcarea Populară va sprijini pe candidatul PMP, Elena Udrea, în demersul său”, a declarat Cristian Diaconescu. „Având în vedere situţia internă, dar şi cea internaţională, consider că este mult mai important, din punct de vedere politic să avem o atitudine solidară”, a completat el.


Cristian Diaconescu, preşedinte al FMP, fost consilier al şefului statului şi fost ministru de Externe, a intrat în cursa prezidenţială în luna iulie anul acesta. Informaţia a fost oferită atunci chiar de Elena Udrea, la începutul discursului ţinut imediat după ce a fost aleasă preşedinte al PMP.

Aceasta a revenit în luna august şi a devenit reprezentanta PMP la alegerile din toamnă, după o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu, cel care semnase deja pentru candidatura lui Cristian Diaconescu.

De aceea, fostul ministru a fost obligat să opteze pentru o candidatură ca independent. Joi, preşedintele FMP şi-a justificat retragerea din cursă, în favoarea Elenei Udre,a prin faptul că s-ar fi risipit voturile electoratului lui Traian Băsescu: „Era o aventură, din punctul meu de vedere, ideea de a împărţi electoratul care îl sprijină pe Traian Băsescu”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: