cursdeguvernare

duminică

8 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Crin Antonescu, reales președinte al PNL, cu vot categoric. Disidenții – replică firavă

23 februarie, 2013

Crin Antonescu a fost reales preşedinte al Partidului Naţional Liberal, din postura de candidat unic, impunându-și lista echipei de conducere printr-un vot categoric dat de Congresul liberalilor.

Președintele PNL a dat un mesaj împăciuitor față de adersarii săi din partid, dar a lăsat să se înțeleagă că va mai aduce la PNL lideri politici, după ce pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, l-a impus direct prim-vicepreședinte al formațiunii politice.

”Nu am nicio îndoială că Partidul Național Liberal, cu tot ceea ce înseamnă acumularea de experiență a acestui partid în toți acești ani, cu tot ceea ce înseamnă oamenii valoroși care au fost și au rămas în rândurile noastre mereu, oamenii valoroși care ni s-au alăturat și oamenii valoroși și curajoși care ni se vor alătura în perioada următoare, că acest Partid Național Liberal va reuși”, a spus Antonescu.


Lista lui Antonescuu a fost aprobată cu 1.434 voturi pentru şi 44 împotrivă:

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis – prim-vicepreşedinte al PNL
Eduard Hellvig – secretar general.

15 vicepreședinți cu atribuţii speciale: Daniel Chiţoiu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind coordonarea activităţii guvernamentale şi a comisiilor de specialitate ale PNL:

  • Radu Stroe – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de aplicare a Statutului şi a hotărârilor partidului,
  • Eugen Nicolăescu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind resursele umane,
  • Norica Nicolai – vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul afacerilor europene, relaţiile cu ALDE şi Internaţionala Liberală şi coordonarea grupului parlamentar din PE,
  • Mihai Voicu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul comunicării,
  • Relu Fenechiu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţia cu partidele politice, Varujan Vosganian – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind programele şi politicile sectoriale,
  • Puiu Haşotti – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a activităţii grupurilor parlamentare,
  • Dan Motreanu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a reţelei electorale,
  • Rareş Mănescu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a Consiliului de Coordonare al Municipiului Bucureşti,
  • Marcel Vela – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind administraţia publică,
  • Tudor Chiuariu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind afaceri constituţionale, politici legislative, drepturi şi libertăţi fundamentale,
  • Mircea Diaconu – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile cu societatea civilă şi minorităţi,
  • Ovidiu Silaghi – vicepreşedinte executiv cu atribuţii privind relaţiile externe,
  • Florin Alexe – vicepreşedinte executiv cu atribuţii de coordonare a organizaţiilor speciale (TNL, OFL, CSL).

16 vicepreşedinţi: Cristian Adomniţei, Cristinel Bîgiu, Ilie Bolojan, Aristotel Căncescu, Ciprian Dobre, Răducu Filipescu, Sorin Frunzăverde, Mircea Moloţ, Marian Petrache, Cornel Popa, Nicolae Robu, Dan Radu Ruşanu, Marius Stan, Romeo Stavarache, Florin Ţurcanu şi Horea Uioreanu.

Replică timidă a disidenților


La Congresul de sâmbătă, ”grupul disendeților” nu a avansat echipă de contracandidați față de lista lui Crin Antonescu, replicile lui Călin Popescu Tăriceanu și Ludovic Orban fiind timide.

Orban a făcut declarații acide la adresa premierului Victor Ponta, partenerul liberalilor la guvernare, criticându-l pe liderul PSD pentru faptul că l-a primit pe Gabriel Oprea (UNPR) în guvern și că a încheiat acordul de colaborare instituțională cu președintele Traian Băsescu.

„Conduc maşina şi trăiesc în România, dar mie îmi place sistemul englezesc, în care volanul este pe dreapta. Din păcate, în România, astăzi, volanul e pe stânga. Nu prea mă simt în siguranţă atunci când la volan nu se găseşte pilotul, ci un copilot care, poate ştie să se uite pe hărţi, dar s-ar putea să nu ştie să ţină volanul în mână”, a afirmat Orban.

Un alt exponent al grupului disidenților, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat actuala guvernare USL.

”România reală are nevoie de o economie funcţională, de locuri de muncă şi de un stat de drept. Dar mai mult de atât, România reală are nevoie de perspectivă, cu părere de rău, fără să vreau să vă diminuez entuziasmul, eu consider că astăzi România nu are o perspectivă clară în ceea ce priveşte viitorul ei”, a spus fostul prim-ministru.

El a criticat și noul Statut al PNL, propus de echipa lui Antnescu și aprobat de Congres vineri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: