vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iunie, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că șeful statului, Traian Băsescu, și-a păstrat importante pârghii ale puterii, în timp ce în cadrul USL au existat divergențe.

”Este evident că Traian Băsescu, prin diferite mijloace şi împrejurări, a conservat foarte multe dintre pârghiile puterii, dacă nu chiar pe cele mai importante. Este limpede că în vreme ce domnia sa a folosit şi foloseşte la maximum aceste pârghii, în partea noastră sau în partea noastră de putere au existat ezitări, nesincronizări, divergenţe chiar”, a spus Crin Antonescu, la postul Antena 3.

Liderul USL a mai susținut că Traian Băsescu are în contnuarea ”puterea de a distruge” și nu ar mai fi trebuit să ”fie în această poziție”, însă ”unii poate îl ajută”.


”Este un personaj politic care continuă să aibă oarecum reîncărcat puterea de a distruge. (…) până la ultimele puteri va face aceste lucruri. Că unii îl ajută poate, că nu trebuia să fie în poziţia în care este acum, că nu trebuie să fie umflat ca o minge sau dopat ca un atlet fraudulos, asta este altceva”, a mai afirmat liderul liberal.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În context, președintele Senatului a arătat că un exemplu privind puterile de care încă mai dispune Traian Băsescu în stat îl constituie numirea șefilor Parchetului.

”Spre a da un singur exemplu, ştiţi că în ceea ce priveşte celebrul episod al numirii procurorilor multe lucruri se puteau debloca la nivelul legii, adică în Parlament. Noi avem 70%. Nu s-a întâmplat aşa, din varii motive”, a acuzat Crin Antonescu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: