vineri

3 mai, 2024

22 aprilie, 2024

La nivel naţional s-a înregistrat o creştere cu 112% a cererilor pentru obţinerea de vize de flotant, faţă de alegerile de acum patru ani, conform datelor prezentate luni de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

„În ţară procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate”, a spus ministrul Predoiu, într-o videoconferinţă cu prefecţii din judeţe privind alegerile locale.

Statistica din acest moment:

  • au fost transmise poliţiei 7.261 de solicitări privind 6.879 de persoane

  • s-au constatat nereguli în legătură cu 451 de persoane, respectiv 6,6% din cazurile verificate.

Fenomenul există și este în creștere – ministrul de Interne

„Deci fenomenul există, nu este generat din altă parte decât de la cei care organizează structura cu astfel de practici. Sigur, dumneavoastră, prefecţii, nu aveţi afiliere politică, la fel şi subprefecţii, sunteţi independenţi, însă e datoria mea să vă facem această informare, iar în continuare structurile MAI îşi fac treaba. Dar acest fenomen depăşeşte puterea de intervenţie a Ministerului Afacerilor Interne şi eu v-o semnalez ca atare. V-am spus-o şi data trecută, v-o spun şi acum. Văd că nu mai sunt reclamaţii legate de fenomen, dar el a crescut”, a adăugat ministrul de Interne.

La alegerile locale pot vota într-o localitate doar persoane care au domiciliul în respectiva localitate sau cele care dețin viză de flotant prin care se atestă reședința în localitatea respectivă.

Viza de flotant se acordă celor cu reședințe temporare, precum studenții în cămine sau chiriașii.


Multe astfel de documente au fost folosite la scrutinele anterioare pentru fraudarea alegerilor în localitățile cu populație redusă.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: