marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2020

Toți indicii Bursei de Valori București pierderau între 6,5% și 7,4%, joi după amiază, în contextul prăbușirii cotațiilor la marile burse ale lumii, din cauza dezamăgirii investitorilor privind măsurile luate de guverne împotriva efectelor epidemiei coronavirus (Covid-19).

Condițiile de piață s-au agravat după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că epidemia a ajuns la stadiul de pandemie (extindere globală), iar președintele Donald Trump a decis ca SUA să nu mai permită intrarae călătorilor care vin din Europa.

Investitorii sunt dezamăgiţi de lipsa unor măsuri mai convingătoare în planul Casei Albe şi îşi mută fluxurile de lichidităţi spre active de siguranţă precum aurul, titluri de stat şi active în yeni japonezi sau franci elveţieni, potrivit Reuters.


Indicele de referinţă BET al Bursei din Bucureşti recupera din scădere doar până la – 6,37%, joi la ora 13,30, dar cele mai importante acţiuni pierdeau până la 12% din valoarea lor:

  • Transgaz (TGN)  -12%,
  • Alro (ALR) -9,7%,
  • Nuclearelectrica (SNN) -9,76%,
  • Transelectrica (TEL) şi BRD -8,58%,
  • Banca Transilvania (TLV) -7,59%,
  • Digi Communications (DIGI) -6,55%.

Bursele europene pierdeau, de asemenea, masiv, cu indicele FTSE în scădere cu 5,52% la Londra, DAX – 5,8% la Frankfurt şi Cac 40 -5,73% la Paris, după ce la New York, indicele dow jones Industrial a căzut cu 5,86%, S&P 500 cu 4,89%, iar la Tokyo Nikkei a pierdut 4,4%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Scăderea cotaţiilor globale a împins indicele global MSCI All Country World Index pe o tendinţă negativă solidă (bear market), la mai mult de 20% de maximul ultimelor 52 de săptămâni.

Aurul se vinde cu 1.641,71 de dolari / uncie (o uncie troy are peste 31,103 grame), nivel totuşi inferior maximului de luni de 1.700 dolari.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: