marți

27 februarie, 2024

21 septembrie, 2011

Executivul a adoptat, miercuri, hotărârea privind programul guvernamental de sprijin pentru pensionari denumit „Coşul de solidaritate”, program iniţiat de UNPR, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele formaţiunii politice, ministrul Gabriel Oprea.

Potrivit acestuia, beneficiarii programului sunt pensionari ale căror pensii sunt mai mici decât câştigul salarial mediu net pe economie.

Gabriel Oprea a precizat astfel că pensionarii cu venituri mici vor putea achiziţiona la preţuri mai scăzute zahăr, mălai, orez, precum şi alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate.


„Pentru buna funcţionare a programului „Coşul de solidaritate”, hotărârea de guvern stabileşte clar criterii de funcţionare şi colaborare între instituţii ale administraţiei centrale şi locale cărora le revine responsabilitatea pentru derularea cu succes a programului”, a precizat Gabriel Oprea.

El a susţinut că programul nu permite erori.

Oprea a precizat că UNPR va urmări îndeaproape modul în care va funcţiona programul, fiind implicaţi toţi primarii acestei formaţiuni politice.

„Iniţiativa noastră este una viabilă, utilă şi eficientă şi sperăm să devină un reper în activitatea de protecţie socială şi să fie continuată şi de următoarele guverne”, a spus Oprea.


El a arătat că în România ponderea cheltuielilor alimentare în coşul de consum al unui pensionar este extem de ridicată, ajungând până la 60%.

Gabriel Oprea a mai declarat că 5,1 milioane de pensionari sunt nevoiţi să-şi împartă pensia până la ultimul leu pentru medicamente şi utilităţi.

Totodată, preşedintele UNPR a precizat că acest program este viabil şi din punct de vedere economic, neimplicând niciun efort bugetar şi nicio subvenţie.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: