Parchetul General l-a trimis, miecuri, în judecată pe preşedintele Partidului România Mare (PRM), eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor, pentru presupuse infracţiuni de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, în legătură cu scandalul provocat, pe 4 ianuarie, la evacuarea din sediu central al PRM.
Pe 4 ianuarie, un executor judecătoresc a demarat o acţiune de evacuare a PRM din sediul central, situat în str. Emile Zola din Capitală, în virtutea unei somaţii emise pe baza unei hotărâri a Judecătoriei Sectorului 1.
Potrivit procurorilor, şeful PRM s-a împotrivit executării prin ameninţare şi exercitarea actelor de violenţă fizică împotriva executorului judecătoresc Paula Daniela Şomâldoc şi smulgerea din mâna acesteia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.
De asemenea, europarlamentarul a agresat fizic şi a smuls cascheta unui agent de poliţie care făcea parte din efectivele de poliţişti care au acordat sprijin legal executorului judecătoresc pentru executarea titlului executoriu, mai susţin procurorii.
Vadim Tudor l-a agresat fizic şi l-a bruscat şi pe un comisar de poliţie, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, potrivit rechizitoriului.
”Pe durata actului de executare inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte şi expresii, a comis acte, gesturi şi manifestări care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natură să creeze indignare şi dezaprobare. Comportamentul său a ajuns la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presă şi a produs scandal public”, mai susţin procurorii.
Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.