joi

11 iulie, 2024

1 iulie, 2021

sorin cimpeanu ministru educatieMinisterul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, pentru EduPedu.ro, că se va introduce corectarea digitalizată la examenele naționale, începând cu următorul an școlar.
Această digitalizare va viza evaluările de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a și, prin pilotare, la Bacalaureat.

Declarația vine în contextul unui număr de peste 20.000 de contestații înregistrate după Evaluarea Națională de anul acesta.

Ce presupune această digitalizare, similară celei folosite la olimpiada națională de matematică:

  • scanarea lucrărilor chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare
  • lucrările vor fi apoi corectate online, “de către evaluatori care nu pot comunica între ei”
  • „introducerea pe itemi a punctajului de către evaluatori îți generează automat și calculul notelor și sistemul este acela care va decide automat recorectarea, dacă diferențele sunt mai mari de jumătate de punct”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

“Chiar dacă este un obiectiv ambițios, o să insist să se desfășoare așa, de la anul, Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și să avem pilotare pentru Bacalaureat“, a declarat ministrul Cîmpeanu, pentru EduPedu.ro.

Investițiile necesare vor fi realizate prin PNRR

Modificările și investițiile necesare vor fi realizate prin PNRR, a adăugat acesta: “Am inițiat deja discuții la nivel național și de negociere cu Comisia Europeană, pentru a utiliza resurse în vederea informatizării evaluărilor (…) Cu resursele existente la nivelul Ministerului Educației, e nevoie de un minimum de achiziții de echipamente care trebuie făcute până anul viitor și de formarea personalului implicat în evaluare. De asta am spus că s-ar putea face anul viitor”.

Statistica contestațiilor din ultimii trei ani:

  • 2020 – 15.275
  • 2019 – 21.509
  • 2018 – 23.761

 


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: