marți

23 aprilie, 2024

26 martie, 2024

Germania va institui controale la toate graniţele pe parcursul Campionatului european de fotbal, a anunțat ministrul de Interne Nancy Faeser (foto).

„Vom desfăşura controale temporare la frontieră la toate graniţele Germaniei pe parcursul campionatului, pentru a împiedica posibili autori de violenţe să intre în ţară”, a declarat Faeser, citată în ediţia de marţi a cotidianului regional german Rheinische Post și preluată de Agerpres.

Măsura este necesară pentru a asigura cea mai bună protecţie posibilă acestui eveniment internaţional major, potrivit ministrului. Se pune accentul pe protecţia împotriva extremiştilor, huliganilor şi alte elemente violente, precum şi pe securitatea reţelelor informatice în faţa atacurilor cibernetice, a menţionat ea.

Perioada vizată – între 14 iunie și 14 iulie


Euro 2024 începe în Germania pe 14 iunie, finala fiind prevăzută pentru 14 iulie.

În 2006, Germania a suspendat temporar acordul european privind renunţarea la controalele de frontieră înainte şi în cursul Cupei mondiale.

Nancy Faeser a indicat recent că are în vedere introducerea de controale temporare la frontieră pe parcursul campionatului european. La jumătatea lunii trecute, ministrul de interne german a prelungit controalele la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia până la jumătatea lui iunie, într-o încercare de a pune capăt contrabandei şi migraţiei ilegale.

Toate aceste patru ţări sunt membre ale Spaţiului Schengen de liberă circulaţie, adică în mod normal nu există controale la graniţă, ci doar controale aleatorii foarte limitate.


Germania a invocat în mod repetat în ultimii ani prerogative temporare pentru a întări controlul la graniţe în scopul îngrădirii fluxului de migranţi şi solicitanţi de azil. Au fost reinstituite controale similare şi la graniţa Germaniei cu Austria, în 2015, controale care au rămas în vigoare. 

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: