joi

23 mai, 2024

5 septembrie, 2022

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că forțele ucrainene au eliberat două localități din sudul Ucrainei și una din regiunea Donețk.

În discursul său de seară de duminică, președintele Zelenski a spus, potrivit The Guardian, că s-au făcut progrese pentru „eliberarea pământurilor noastre și a poporului nostru”. „Forțele armate ale Ucrainei, serviciile noastre de informații și serviciile speciale fac deja lucrurile necesare în acest sens”, a spus Zelenski.

Forțele ruse au suferit „pierderi semnificative” în regiunea de sud a Hersonului în urma contraofensivei ucrainene lansate la începutul acestei săptămâni, a anunțat și armata ucraineană, potrivit CNN. Armata a declarat că menține presiunea asupra forțelor ruse din Herson, cu atacuri inclusiv asupra podurilor peste râul Nipru.


Ucraina a susținut că a distrus o trecere de feriboturi și un depozit de muniții în sud.

Armata ucraineană a mai spus că situația din estul regiunii Donețk este practic neschimbată, în ciuda eforturilor depuse de câteva săptămâni de către forțele ruse pentru a ocupa noi teritorii în regiune.

Institutul pentru studiul Războiului din Washington (ISW) a confirmat, în analiza sa de duminică, faptul că forțele ucrainene avansează de-a lungul mai multor axe în vestul regiunii Herson și au câștigat teritoriu peste râul Severski Doneț din regiunea Donețk.

Armata ucraineană estimează că trupele Moscovei au pierdut în ultima zi 300 de soldați, 19 tancuri, 29 de transportoare blindate, 10 sisteme de artilerie, 3 drone, 1 echipament special și 10 vehicule și autocisterne, iar 2 rachete de croazieră au fost doborâte înainte să-și atingă ținta


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: