luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 aprilie, 2021

Rusia a decis sâmbătă expulzarea unui diplomat ucrainean aflat la post la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de Externe rus.

Kievul a anunțat, în replică, expulzarea unui diplomat rus din Ucraina.

Diplomatul ucrainean, Oleksandr Sosoniuk, fusese reţinut anterior, pentru scurt timp, de serviciul de securitate rus FSB, când încerca să obţină informaţii clasificate de la un cetăţean rus.


Kievul s-a declarat indignat de decizia Rusiei, scrie Reuters, citată de Agerpres. MAE ucrainean a denunţat o ”provocare” din partea serviciilor de securitate ruse care vizează ”destabilizarea” Ucrainei, pe fondul tensionării situaţiei în estul ţării în ultimele săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Oleg Nikolenko, a transmis un ”protest ferm contra detenţiei ilegale” a lui Oleksandr Sosoniuk în Rusia şi a afirmat că ”exclude complet” posibilitatea ca acuzaţiile aduse acestuia să fie adevărate.

El a adăugat că Ucraina va expulza un diplomat rus în termen de 72 de ore.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mai mulți ucraineni au fost arestaţi în Rusia în cazuri de spionaj începând din 2014, dar reţinerea unui diplomat este rară.


Relaţiile dintre Rusia şi Ucraina s-au răcit în special după sosirea partidelor pro-occidentale la putere la Kiev, în 2014, urmată de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi de un război între forţele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, conflict soldat cu peste 13.000 de morţi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: