vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 octombrie, 2016

absolventiÎn universitățile din România există prea multe programe de licență și masterat care nu au suficientă aplicabilitate în piața muncii și multe dintre ele ar trebui să dispară, consideră Consiliul Național al Rectorilor (CNR), care s-a întrunit la Târgu Mureș.

„Există o preocupare în reașezarea programelor de studii, în momentul acesta considerându-se că există prea multe programe de licență și masterat și că unele dintre ele nu au suficientă aplicabilitate în piața muncii. Astfel încât pentru reașezarea modului în care se utilizează resursele financiare se discută și reducerea numărului de programe și de a le face mai legate de ceea ce se cere pe piață (…)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sunt peste 1.900 de programe de licență și masterat și acestea nu au apărut ca o consecință a cerinței pieței, ci ca o soluție de a rezolva anumite probleme legate de norme, de funcții didactice în interiorul universităților.


Or, programele trebuie să apară în mod firesc pentru ceea ce se cere pe piață nu pentru ce se cere în interiorul universităților”, a declarat sâmbătă, rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, profesor doctor Leonard Azamfirei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: