joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2018

Klaus Iohannis va fi candidatul PNL și la alegerile prezidențiale de anul viitor, s-a decis duminică, la Consiliul Național al liberalilor, cu 793 voturi, din 817 exprimate (24 au fost voturi nule).

Validarea acestei candidaturi nu figura inițial pe ordinea de zi a Consiliului.

Subiectul a fost propus de Ludovic Orban, pentru a demonstra alegătorilor că nu există nicio distanțare între partid și șeful statului, așa cum se vehiculează:


„Permiteţi-mi să propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfinţire a unei decizii care a fost luată şi la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere  statutar, dar şi politic.

Conform Statutului, validarea candidatului la Preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional. După cum vedeţi, de o bună perioadă de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. (…) Vă propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, şi anume validarea candidaturii la funcţia de preşedinte al României a domnului Klaus Iohannis, susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a declarat Ludovic Orban.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, liderul liberalilor, Ludovic Orban, va fi propunerea acestei formațiuni pentru postul de prim-ministru, dacă partidul și eventualii săi aliați vor câștiga viitoarele alegeri parlamentare. Orban a obținut 685 de voturi pentru.

Pentru propunerea de premier a candidat şi omul de afaceri Viorel Cataramă, care a fost susținut de 113 de liberali,


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: