cursdeguvernare

sâmbătă

5 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Consiliul Investitorilor Străini susţine proiectul noului Cod Fiscal

21 iulie, 2015

fic-cis.Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a dat publicităţii, marţi, un comunicat în care îşi prezintă susţinerea pentru „adoptarea noului Cod Fiscal în varianta aprobată de Parlament.”

Multe din prevederile noului Cod Fiscal reprezintă un important pas înainte în zona de modernizare şi clarificare a cadrului fiscal românesc.

Proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort susţinut al mediului de afaceri din România derulat pe parcursul ultimilor 2 ani împreuna cu autorităţile. Considerăm că textul adoptat de Parlament în urmă cu o lună reprezintă o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei fiscale din România, care aduce mai multă claritate şi predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu şi lung.


Companiile membre FIC apreciează iniţiativa de reducere a poverii fiscale din România, fapt ce poate ajuta la creşterea competitivităţii ţării noastre în regiune.

În acelaşi timp, consideră că viabilitatea noilor măsuri fiscale este la fel de importantă deoarece pentru investitori, ceea ce contează până la urmă este stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sistemului fiscal pe termen lung.

În acest context, Consiliul Investitorilor Străini consideră necesară păstrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macroeconomice care să necesite ajustări fiscale ulterioare., arată comunicatul FIC, cu precizarea că sublinierile aparţin redacţiei.

Consiliul Investitorilor Străini – FIC este asociația celor mai importanți investitori străini din România. FIC a fost înființat în 1997 când și-a început activitatea cu 25 de membri.


FIC numără în prezent 120 societăți comerciale ale căror investiții cumulate în România reprezintă aproximativ două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate din 1990 până în prezent.

Membrii FIC furnizeză o mare varietate de bunuri și servicii și au creat aproape 200.000 de locuri de muncă directe şi indirecte pentru economia românească.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: