sâmbătă

27 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 martie, 2020

„Planificarea continuității economice este importantă acum, deoarece acționarii fac strategii și sondează modalitățile de a continua operațiunile pe durata pandemiei de coronavirus”, spune un comunicat al Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

FIC consideră că „primul set de măsuri economice luate de Guvernul României a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate în dificultate, dar sunt încă multe lucruri de făcut și dorim să continuăm acest parcurs pentru a asigura un viitor mai bun pentru toată lumea”.

„Încurajăm autoritățile să inițieze discuții cu toate organizațiile internaționale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială și să utilizeze toate resursele disponibile pentru a ușura efortul bugetului național. Dacă este nevoie, membrii FIC sunt aici pentru a sprijini acest demers cu expertiza lor și cu cunoștințe temeinice despre ceea ce se întâmplă în economie” spune FIC.


Cele 120 de companii afiliate la FIC au 185.000 de angajați români și realizează o cifră de afaceri de aproximativ 23% din PIB-ul României.

„Întreruperea muncii și a mobilității salariaților vor duce la scăderi ale productivității, ale consumului și credem în eficiența măsurilor care trebuie luate de guvern pentru a atenua efectele economice care ne afectează pe fiecare dintre noi. În egală măsură, înțelegem că fiecare dintre noi are un rol responsabil și că această perioadă dificilă ne va întări solidaritatea”, mai spune comunicatul citat.

Măsurile necesare continuității economice sunt cu atât mai necesare cu cât „panica se răspândește mai repede decât COVID-19, deoarece platformele globale amplifică incertitudinile și dezinformarea”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: