luni

27 mai, 2024

7 aprilie, 2011

Consiliul Fiscal susţine că fondul de salarii s-ar putea majora cu 5% în 2012, în cazul unei creşteri economice de 1,5% din PIB în 2011, în condiţiile în care premierul Emil Boc a anunţat că salariile din sectorul bugetar vor reveni la valorie de dinainte de scăderea cu 25% operată în iulie 2010.

”Dacă economia va creşte cu 1,5% anul acesta, am putea de la anul să mărim fondul de salarii cu 5%. Nu salariile, ci fondul din care se plătesc”, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

El l-a contrazis pe premierul Boc şi în privinţa reducerilor contribuţiilor sociale, după ce primul-ministru susţinuse că de la jumătatea anului 2011 vor putea fi reduse aceste taxe plătite de angajator, cu maximum 3 puncte procentuale.


”România nu îşi permite reducerea contribuţiilor fiscale plătite de angajator. Nu avem spaţiu fiscal pentru aşa ceva”, a spus şeful Consiliului Fiscal.

În plus, el a subliniat că trebuie continuate reducerile de cheltuieli.

”Ajustările nu s-au încheiat în România. Suntem la mijlocul drumului. Orice întoarcere din drum va fi aspru sancţionată de pieţele externe şi pun în pericol ţintele de deficit la care ne-am angajat”, a adăugat economistul Ionuţ Dmitru.

În context, el a estimat că o îmbunătăţire a nivelului de trai va fi percepută abia peste 2-3 ani.


”Inflaţia la finalul anului va depăşi estimările făcute până în prezent de specialişti. Creşterea economică de 1,5% nu aduce nimic concret în planul nivelului de trai. Oamenii vor simţi o îmbunătăţire a nivelului de trai peste 2-3 ani”, a spus Ionuţ Dumitru.

Pentru a reveni la nivelul de dinaintea diminuărilor cu 25%, salariile bugetarilor mai trebuie majorate cu aproximativ 16% faţă de nivelul actual.

Guvernul mai are în vedere anul acesta disponibilizarea a cira 10.000 de persoane din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a încă aproximativ 2.000 de angajaţi din Ministerul Finanţelor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: