marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 aprilie, 2011

Consiliul Fiscal susţine că fondul de salarii s-ar putea majora cu 5% în 2012, în cazul unei creşteri economice de 1,5% din PIB în 2011, în condiţiile în care premierul Emil Boc a anunţat că salariile din sectorul bugetar vor reveni la valorie de dinainte de scăderea cu 25% operată în iulie 2010.

”Dacă economia va creşte cu 1,5% anul acesta, am putea de la anul să mărim fondul de salarii cu 5%. Nu salariile, ci fondul din care se plătesc”, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

El l-a contrazis pe premierul Boc şi în privinţa reducerilor contribuţiilor sociale, după ce primul-ministru susţinuse că de la jumătatea anului 2011 vor putea fi reduse aceste taxe plătite de angajator, cu maximum 3 puncte procentuale.


”România nu îşi permite reducerea contribuţiilor fiscale plătite de angajator. Nu avem spaţiu fiscal pentru aşa ceva”, a spus şeful Consiliului Fiscal.

În plus, el a subliniat că trebuie continuate reducerile de cheltuieli.

”Ajustările nu s-au încheiat în România. Suntem la mijlocul drumului. Orice întoarcere din drum va fi aspru sancţionată de pieţele externe şi pun în pericol ţintele de deficit la care ne-am angajat”, a adăugat economistul Ionuţ Dmitru.

În context, el a estimat că o îmbunătăţire a nivelului de trai va fi percepută abia peste 2-3 ani.


”Inflaţia la finalul anului va depăşi estimările făcute până în prezent de specialişti. Creşterea economică de 1,5% nu aduce nimic concret în planul nivelului de trai. Oamenii vor simţi o îmbunătăţire a nivelului de trai peste 2-3 ani”, a spus Ionuţ Dumitru.

Pentru a reveni la nivelul de dinaintea diminuărilor cu 25%, salariile bugetarilor mai trebuie majorate cu aproximativ 16% faţă de nivelul actual.

Guvernul mai are în vedere anul acesta disponibilizarea a cira 10.000 de persoane din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a încă aproximativ 2.000 de angajaţi din Ministerul Finanţelor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: