joi

20 iunie, 2024

3 mai, 2019

Atât Partidul Conservator, de guvernământ, cât şi Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie, au pierdut locuri în consiliile locale, la alegerile desfăşurate joi în Regatul Unit.

The Guardian prezintă vineri rezultatele preliminare, care arată totuși că ”pierderile” înregistrate de cele două mari partide pritanice mult mai mici decât indicau sondajele preelectorale.

Alegătorii au fost chemaţi să decidă componenţa consiliilor locale în 248 de unităţi administrative din Anglia – cu excepţia Londrei – şi 11 din Irlanda de Nord şi să desemneze primarii din şase oraşe engleze.


Conservatorii ocupau aproape 60% din totalul celor 8.425 de posturi de consilieri, dar acum au obţinut cu 475 mai puţine decât în mandatul precedent, arată o numărătoarea parţială a voturilor.

Laburiştii, care constituiau aproximativ un sfert din aleşii locali, vor avea mai puţin cu 73 de consilieri. Ukip reușește să câștige doar 17 mandate, cu 54 mai puține decât la precedentele alegeri locale.

Liberal Democraţii au crescut în preferințele electoratului și vor ocupa cu 323 mai multe posturi de consilier local.

Rezultatele definitive vor fi anunţate vineri seara.


Comentariile agenţiilor de presă internaţionale menţionau probabilitatea ca electoratul britanic să sancţioneze la urne atât puterea, cât şi opoziţia, pentru eşecul Brexit la data prevăzută, 29 martie.

Următorul termen pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană este 31 octombrie, iar guvernul condus de Theresa May nu a reuşit încă să asigure susţinerea politică internă pentru un acord cu Bruxellesul.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: