luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 decembrie, 2020

Membrii OPEC au ajuns luni la un consens larg asupra necesităţii de prelungire cu trei luni a măsurilor actuale de reducere a producţiei, dacă aliaţii lor din cadrul grupului OPEC+ vor susţine marți decizia, au declarat miniştri şi delegaţi participanți la reuniune.

Ministrul algerian al Energiei, Abdelmadjid Attar, titularul preşedinţiei rotative a OPEC, a declarat că există ”consens la nivelul OPEC” pentru această metodă ce ar putea ajuta producătorii să facă faţă cererii slabe din 2021 generate de criza coronavirusului.

Omologul său iranian, Bijan Zanganeh, a declarat că întâlnirea de marţi a OPEC +, care include Rusia şi alţi aliaţi, nu va fi uşoară.


OPEC+ a fi trebuit să relaxeze redustricţiile de producţie existente cu 2 milioane de barili pe zi (bpd), din ianuarie 2021. Dar, cu cererea aflată încă sub presiune pe fondul pandemiei de coronavirus, OPEC+ a luat în considerare extinderea reducerilor existente, de 7,7 milioane de barili pe zi, reprezentând aproximativ 8% din cererea globală, în primele luni ale anului 2021, poziţie susţinută de Arabia Saudită.

Preţul petrolului Brent, cu livrare în ianuarie, contracte care au expriat luni, a scăzut cu 1,4%, la 47,50 dolari pe baril. Contractele Brent pentru luna februarie au coborât cu 1,76%, la 47,40 dolari pe baril.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în ianuarie, a scăzut cu 1,6%, la 44.8 dolari pe baril.

Preţurile petrolului au urcat în noiembrie cu 25%, consemnând cea mai mare creştere lunară după luna mai, pe fondul speranţelor investitorilor că vaccinurile împotriva noului coronavirus vor contribui la redresarea economică şi la creşterea cererii de petrol.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: