luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2013

Preşedintele american, Barack Obama, a promulgat, joi dimineaţa, legea ce ridică plafonul datoriei şi îndepărtează riscul unei incapacităţi de plată, punând capăt celor două săptămâni de bătălie politică şi incertitudinii pieţelor, a anunţat Casa Albă, relatează AFP preluată de MEDIAFAX.

Congresul american a ridicat miercuri plafonul datoriei Statelor Unite până la 7 februarie, după adoptarea de către Camera Reprezentanţilor a unui text ce elimină riscul de incapacitate de plată.

Votul final al Congresului de miercuri seară, cu doar câteva ore înainte de data limită fixată de Trezoreria americană pentru ridicarea limitei legale a îndatorării publice, încheie mai multe săptămâni de bătălie politică istovitoare.


Compromisul prevede ridicarea plafonului datoriei până la 7 februarie, redeschiderea totală până la 15 ianuarie a agenţiilor federale şi convocarea unei comisii pentru negocierea unui buget pentru restul anului 2014.

Obama a mai declarat că „a reflectat asupra modului în care putem progesa în următoarele luni din an” şi a afirmat că printre sarcinile care îi aşteaptă pe aleşii de la Washington figurează „necesitatea de a recâştiga încrederea americanilor care a fost pierdută în ultimele săptămâni”.

Acesta a repetat că este „pregătit să lucreze cu toată lumea (…) privind orice idee care ar duce la creşterea economiei, crearea de locuri de muncă, întărirea clasei mijlocii şi construirea unui buget pe termen lung”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„În pofida diferenţelor noastre (…) sunt convins că democraţii şi republicanii pot lucra împreună în avantajul Statelor Unite”, a asigurat el, vorbind mai ales despre reforma imigrării, adoptată în cursul verii de Senat însă ale cărei perspective de adoptare în Camera Reprezentanţilor de către republicani par slabe.


Obama, aflat în confruntări similare cu adversarii săi încă din 2011, a repetat dorinţa sa de a „pierde acest obicei de a guverna din criză în criză” şi a făcut apel la „a nu face rău americanilor pentru că noi nu suntem de acord”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: