luni

20 mai, 2024

2 martie, 2024

Principalii politicieni socialiști ai Europei se află sâmbătă la Roma, unde îl vor anunța pe Nicolas Schmit, politician luxemburghez, Comisar european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, drept candidat la președinția Comisiei Europene.

Cum șansle de a ocupa acest post sunt foarte mici – toate sondajele arată că familia S&D se va clasa pe locul doi la alegeile europarlamentare – lui Nicolas Schmit îi va reveni, după alegeri, rolul de a negocia cât mai bine în favoarea socialiștilor pozițiile de conducere în noua structură de putere de la Bruxelles

În Congreul PES organizat la Roma, socialiștii europeni intră în campania electoală cu un puternic mesaj împotriva dreptei, promițând să nu lase ”forțele de dreapta resurgente să smulgă aceste alegeri clasei muncitoare din Europa” și să distrugă viziunea socialistă ”mai ecologică și mai echitabilă pentru viitor”.


Premierul Marcel Ciolacu este prezent la Roma, alături de ”crema” socialiștilor: cancelaul german Olaf Scholz, premierul spaniol Pedro Sánchez, premierul Portugaliei, António Costa, premierul danez Mette Frederiksen.

Înainte de Congres, Marcel Ciolacu l-a descris pe Nicolas Schmit drept ”un prieten al României”, care a sprijinit ţara noastră ”în scoaterea pragului impus pensiilor în PNRR şi în atragerea de fonduri europene suplimentare”.

Întâlnire Ciolacu – Sánchez la Roma

Preşedintepe PSD, premierul Marcel Ciolacu, s-a întâlnit sâmbătă, la Roma, cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Spania, Pedro Sanchez, cu care a discutat despre aderarea României la spaţiul Schengen şi acordarea dublei cetăţenii pentru românii care trăiesc în Spania.

***


Articole recomandate:

Etichete: ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: