duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 martie, 2020

Senatul american și Casa Albă au ajuns la un acord miercuri dimineața în privința pachetului de 2.000 de miliarde de dolari menit să sprijine economia SUA în contextul răspândirii pandemiei coronavirus, în urma mai multor zile de negocieri maraton care au produs cel mai scump pachet de măsuri din istoria Congresului, transmite CNN.

”Doamnelor și domnilor, am încheiat”, a anunțat directorul pentru relația cu Congresul din Casa Albă, Eric Ueland, în jurul orei 1 dimineața, la ieșirea din biroul lui Mitch McConnell, liderul majorității din Senat. ”Avem o înțelegere”, a adăugat el.

McConnell a făcut la rândul său anunțul în fața senatorilor americani, spunând că ”în sfârșit avem un acord. După zile de discuții intense, Senatul a ajuns la un acord prin consens politic pentru implementarea unui pachet istoric de salvare în contextul acestei pandemii”.


Detaliile urmează a fi publicate. În ultimele 24 de ore însă mai multe detalii cu privire la distribuirea sumelor au apărut în spațiul public. Astfel, 250 de miliarde de dolari ar urma să reprezinte plățile directe către indivizi și familii, 350 de miliarde de dolari vor fi alocați pentru împrumuturi pentru IMM-uri, 250 de miliarde de dolari pentru asigurări de șomaj și 500 de miliarde de dolari pentru companiile aflate în dificultate.

Cetățenii care câștigă mai puțin de 75.000 de dolari anual vor primi 1.200 de dolari, iar familiile cu venituri de 150.000 de dolari anual 2.400 de dolari și 500 de dolari pentru fiecare copil. Aceste ajutoare directe sunt mai mici în funcție de venituri și se acordă exclusiv pentru cetățenii cu venituri de până în 99.000 de dolari, respectiv pentru familiile cu venituri de 198.000 de dolari.

Pachetul include fonduri de 130 de miliarde de dolari pentru spitale și 150 de miliarde de dolari pentru agențiile locale și federale care gestionează criza.

Pachetul, dacă trece de Congres, ar fi cea mai semnificativă acțiune legislativă întreprinsă pentru a aborda criza de coronavirus, care se intensifică rapid și care copleșește spitalele și oprește o mare parte a economiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: