luni

22 aprilie, 2024

24 martie, 2024

Liderul democrat al Senatului american, Chuck Schumer, a anunţat vineri seara un acord asupra bugetului. Anunțul a fost făcut cu doar câteva minute înainte ca principala putere economică mondială să cadă într-un „shutdown”, paralizarea serviciilor sale publice.

„Tocmai am ajuns la un acord pentru finanţarea statului federal”, a declarat congresmanul în sala de şedinţe.

Proiectul de lege prevede alocări bugetare de 1.200 de miliarde de dolari pentru a menţine finanţarea guvernului până în septembrie.


Senatul a adoptat pachetul de finanțare de 1.200 de miliarde de dolari la începutul zilei de sâmbătă.

Bugetul nu include finanţarea pentru ajutorul militar acordat Ucrainei, Taiwanului sau Israelului, care este inclus într-un alt proiect de lege adoptat de Senat, dar care aşteaptă încă un vot în Camera Reprezentanţilor, unde republicanii deţin majoritatea.

886 miliarde pentru Departamentul Apărării

Actualul proiect de lege, de 1.012 pagini, prevede o finanţare de 886 de miliarde de dolari pentru Departamentul Apărării, inclusiv o majorare a bugetului pentru trupele americane. De asemenea, fondurile acoperă agenţii de la Departamentul de Securitate Internă, Serviciul de Venituri Interne şi Departamentul de Justiţie, alături de Departamentul de Stat şi Departamentul Trezoreriei. Finanţarea s-ar adăuga la datoria naţională în creştere rapidă, care acum se ridică la aproape 34,6 trilioane de dolari.

Pachetul include finanțarea pentru o serie de operațiuni guvernamentale critice, inclusiv pentru departamentele de Apărare, Securitate Internă, Muncă, Sănătate și servicii Umane, Educație, Stat și legislativ, relatează CNN.


Bugetul urmează acum să ajungă pe biroul președintelui Joe Biden pentru a fi semnat.

Votul marchează un moment important la Capitoliu și pune capăt unui proces anual de alocare a creditelor care a durat mult mai mult decât de obicei – un efort care a fost punctat de dezacorduri politice partizane și de o schimbare istorică a conducerii Camerei, după ce conservatorii l-au înlăturat anul trecut pe fostul președinte Kevin McCarthy printr-un vot fără precedent.

Deși adoptarea finală a avut loc după termenul limită de la miezul nopții, acțiunea Senatului a împiedicat întreruperea efectivă a funcționării guvernului, iar guvernul federal este acum finanțat până la sfârșitul anului fiscal.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: