vineri

21 iunie, 2024

10 iunie, 2024

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a anunțat luni că partidul va organiza congresul ”probabil” săptămâna viitoare pentru a-și desemna candidatul la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul partidului, el a spus că decizia va fi luată la congres.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 septembrie și 29 septembrie, turul doi, după cum au anunțat anterior liderii PSD și PNL.

Un anunț similar a fost făcut de PNL, înainte de alegeri. Pe 6 iunie, președintele Nicolae Ciucă anunța că Congresul pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale va fi organizat nu mai târziu de prima decadă a lunii iulie, el precizând că pe 15 iulie începe precampania.


Ideea candidatului unic – susținută de PSD – pare să nu fie o opțiune pentru PNL. ”PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale şi cred că la fel vor proceda şi partenerii noştri de coaliţie, sunt totuşi cele două partide mari din politica românească şi vor decide să aibă propriul candidat”, a spunea Nicolae Ciucă.

O altă candidatură previzibilă este cea a ”independentului” Mircea Geoană, care își pregătește deja lansarea de luni de zile.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: